Gadtoft Visholm
Aftensmad,  Forretter,  Kød

TARTELETTER MED KYLLING, SVAMPE OG ROSMARIN

4 personer | 2 timer

Tarteletten er en rigtig klassiker, som på mange måder er traditionsbunden. Hos Gadtoft & Visholm har vi lavet alt fra bunden – det gælder både tarteletskaller, fond og fyld. Er der fart over feltet derhjemme, kan du naturligvis altid snyde lidt og købe skallerne i supermarkedet.

KYLLING
1 økologisk kylling
1 spsk. salt
6 peberkorn
3 laurbærblade
2 L grøntsagsbouillon

TARTELETFYLD
250 g rensede bøgehatte
30 g smør
2 1⁄2 spsk. hvedemel
4 dl fond fra kyllingens kogevand
2 dl sødmælk
1 spsk. friskhakket rosmarin
Salt og friskkværnet peber

DU SKAL OGSÅ BRUGE
10 plader butterdej
Tørrede kikærter til blindbagning
Frisk rosmarin
Smør

TARTELETSKALLER
Udstik 2 runde forme pr. plade butterdej, og pres dem for- sigtigt ud i runde muffinsforme.

Blindbag skallerne med kikærter på 180° varmluft i 10 minutter, og yderligere 15 minutter uden kikærter.

KYLLING
Kom kylling i en gryde med salt, peber og laurbærblade og dæk den med grøntsagsbouillon.

Kog kylling under låg i 1 time, og lad den trække i 15 minut- ter før skind og ben sorteres fra.

Kom det pillede kyllingekød i en skål og sæt det til side.

Kog kyllingens kogevand ind til 4 dl fond og sæt den til side.

TARTELETFYLD
Svits svampe i en gryde i smør og tilsæt herefter hvedemel.

Kom kyllingefond og sødmælk i gryden lidt af gangen og pisk mens sovsen jævner.

Kom hakket rosmarin i gryden og smag til med salt og peber.

Lad sovsen koge godt igennem, så alle spor af hvedemel forsvinder og skru helt ned for blusset.

Fyld tarteletterne med kyllingefyld og pynt med frisk ros- marin. Herefter er tarteletterne klar til servering.

TIP: Bag dit kogte kyllingeskind i ovnen mellem to bageplader på 200°C varmluft i 15-20 minutter og drys med flagesalt. Det sprøde kyllingeskind er perfekt drys til tarteletterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *