Gadtoft Visholm
Aftensmad,  Kød

SVINEMØRBRAD MED SMØRSTEGT SPIDSKÅL

4 personer

1 svinemørbrad (omkring 700-800 g) (friland)
1 spidskål (øko)
Saften fra 1 citron (øko)
1 bundt forårsløg (øko)
Syltet fennikel
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie til stegning (øko)
1 spsk. smør (øko)

Puds din svinemørbrad, og krydder den med en masse salt og friskkværnet peber. Brun den af på en varm pande med olivenolie og sæt den i ovnen. Svinemørbraden skal have 20-30 minutter (alt efter hvor rosa du ønsker dit kød) på 185°C varmeluft, og trække i 10-15 minutter inden den skal skæres. Når svinemørbraden er sat i ovnen, skal grøntsagerne forberedes.

Del spidskål i fire kvarte, og krydder dem med en god mængde salt, friskkværnet peber og saften fra 1 citron. Kom olivenolie på en stor varm pande, og læg de fire spidskål på. Spidskålene skal hurtigt brunes af, så de får en lysebrun stegeskorpe. Vær forsigtig når du vender dem, da kålbladene helst ikke må falde fra hinanden. Når begge sider er brunet af, skrues panden ned på lav varme, og smør tilsættes. Lad nu de fire spidskål stå og passe sig selv, til de er blevet møre og saftige. Det tager omkring 15-20 minutter. Salt hellere en gang for meget, end en gang for lidt, da spidskålet skal have smag helt ind til midten af kålbladene. Lad de stegte spidskål ligge på panden, indtil du skal anrette hovedretten.

Fjern kun de først 5 cm af forårsløgets top, og læg dem på en stor varm pande med olivenolie. Drys forårsløgene med salt og friskkværnet peber, og vend dem med jævne mellemrum de først 5 minutter. Sku herefter ned for panden, og lad forårsløgene ligge og passe sig selv, præcis som de steget spidskål. Processerne minder meget om hinanden, og kan gøres på samme tid.

Placer først de steget spidskål på midten af tallerkenen, og læg herefter det stegte forårsløg henover. Placer den syltede fennikel rundt omkring på spidskål og forårsløg, og læg herefter to skriver svinemørbrad i midten af tallerkenen. Hovedretten er nu klar til servering. Velbekomme!

Er du ikke til smørstegt spidskål, eller ønsker du bare en mere frisk salat, kan du finde inspiration til tilbehør lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *