Gadtoft Visholm
Aftensmad

SUND BUTTERCHICKEN MED HAVRERIS

Gadtoft Visholm

4 personer | 30 minutter + 2 timers trækketid

MARINERET KYLLING
550 g kyllingebryst
1 tsk. chiliflager
2 tsk. stødt kardemomme
3 spsk. garam masala
1 spsk. spidskommen
2 tsk. gurkemeje
1 spsk. stødt koriander
1 tsk. cayennepeber
3 cm frisk ingefær
2 fed hvidløg
400 g hakkede tomater
1 dl naturel yoghurt

DU SKAL OGSÅ BRUGE
2 løg
2 spsk. olivenolie
3 spsk. tomatpure
Salt og friskkværnet peber
4 dl havreris
Frisk koriander
Sesamfrø

MARINERET KYLLING
Skær kylling i mundrette stykker og kom dem i en bøtte med krydderier, revet ingefær, hvidløg, hakkede tomater og yoghurt. Læg låg på bøtten, og lad den trække på køl i 2 timer, gerne længere.

Skær løg i både og svits dem i en gryde med olivenolie.

Tilsæt efter 2 minutter tomatpure og bøtten med marineret kylling. Krydr med salt, peber og eventuelt lidt krydderi, og lad retten simre i omkring 15 minutter.

Fyld en gryde med saltet vand, og tilsæt havreris når vandet koger. Lad risene koge i 11 minutter og si dem fra kogevandet. Brug eventuelt lidt af kogevandet, hvis du ønsker at justere konsistensen på din butterchicken.

Fordel havreris og butterchicken i 4 dybe tallerkener, og drys med friske koriander og sesamfrø. Herefter er retten klar til servering.

Tip: Ønsker du en mere cremet butterchicken, kan du tilsætte 1 dl. madlavningsfløde. Husk at krydre lidt ekstra, da fløde kan fjerne smag.

Opskriften er oprindeligt fra udgivelse no. 6 Super Sund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *