STEAKSALAT MED SENNEPSDRESSING |
Gadtoft Visholm
Aftensmad,  Forretter,  Salater

STEAKSALAT MED SENNEPSDRESSING

4 steak-salater | 25 minutter

2 oksekødsbøffer (tygsteg, ribeye eller lignende)
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
1 avocado
2 poser blandet salat
1 håndfuld cherrytomater
1 lille rødløg
1 bundt mynte

Sennepsdressing med lime
Saften fra 1 limefrugt
2 spsk. stærk sennep
2-3 spsk. olivenolie
1-2 spsk. sukker

Start med at forberede din syrlige sennepsdressing. Bland limesaft, olivenolie, sukker og sennep, og rør med en ske eller gaffel, så det bliver en lind og cremet konsistens. Smag selv din dressing til med de 4 ingredienser, så den bliver præcis som du kan lide det. Sæt sennepsdressingen på køl, så den kan stå og trække smag mens bøfferne steges.

Kom olivenolie på en pande, og krydder bøfferne med salt og friskkværnet peber. Brun bøfferne på en varm pande i 2-3 minutter på hver side, og skru herefter ned på mellem lav varme. Lad bøfferne stege i yderligere 3 minutters tid, og lad dem herefter trække indpakket i lidt sølvpapir.

Mens kødet trækker, skylles og skæres grøntsager i fine og mundrette stykker. Jeg halverer cherrytomater, og skærer avocado og rødløg i tynde skiver. Når kødet er kølet lidt ned, skæres det i tynde skiver. Kødet må gerne være meget rødt, men skal have opnået temperatur inde i midten.

Vend den blandede salat og hakket mynte i den syrlige sennepsdressing, og pynt salaten med tomater, løg, avocado, kødskiver og lidt ekstra mynte. Steak salaten er nu klar til servering. Velbekomme.

Til dessert står menuen på en luftig hvid chokolademousse med pistacie-‘surprise’ og syrlig hindbærcoulis på toppen. En fantastisk lækker og simpel dessert til, at afslutte en dejlig aften. Opskriften på hvid chokolademousse finder du her, og som personlig smagstester af opskriften, kan jeg love, at det bliver en smagsoplevelse I sent vil glemme. Rigtig god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *