STANDARDDEJ OG BOLLEDEJ

STANDARDDEJ OG BOLLEDEJ

STANDARDDEJ

1 portion standarddej | 15 minutter + 2 timers hævetid

Med vores standarddej kan der laves en masse forskelligt bagværk. Dejen er nem at arbejde med, og kan både forvandles til foccaciaboller, pølsehorn og pizza-klappere.

25 g gær
325 ml. vand
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
1 spsk. rapsolie
550 g hvedemel

Opl.s gær i vand, salt, sukker og olie. Tilføj hvedemel og ælt dejen smidig på en bordplade eller ved hjælp af en røremaskine.

Dejen skal hæve lunt under et fugtigt klæde i to timer. Gå på opdagelse i 2. nummer af Gadtoft & Visholm, hvor du i madpakkeartiklen kan læse under hver enkelte opskrift, hvordan dejen skal inddeles inden hævning.

BOLLEDEJ

8 boller | 15 minutter + 2 timers hævetid

Med vores bolledej kan du fylde madpakken med bagværk, der ikke bliver tørt og kedeligt i løbet af dagen. Dejen er budgetvenlig og egner sig derfor helt perfekt til den studerende.

15 g gær
400 ml vand
350 g hvedemel
1 tsk. salt
50 g grahamsmel
4 spsk. durummel med top

Opløs gær i vand. Kom hvedemel i dejen, og rør den på røremaskine eller med el-pisker. Rør i 5 minutter, og tilsæt herefter salt, grahamsmel og durummel.

Rør yderligere 10 minutter, til dejen samler sig. Det kan tage tid, da den skal udvikle glutennet. Lad dejen hæve lunt under et fugtigt klæde i to timer.

Tænd ovnen på 250°C varmluft. Lad bagepladen blive i ovnen under opvarmning. Kom durummel på bordpladen, og vend dejen ud af skålen. Skær dejen i 8 dele med en skarp kniv, og fordel dem med mellemrum på bagepapir.

Drys igen med durummel, og bag bollerne på 250°C varmluft i 10 minutter, herefter 230°C varmluft i 20 minutter.

Lad bollerne køle af på en bagerist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *