Gadtoft & Visholm
Aftensmad,  Kød

SOMMMERKYLLING MED FLØDESOVS, AGURKESALAT OG SALAT MED MORMORDRESSING

4 personer | 2 timer

Agurkesalat
1  agurk
1 ½  dl sukker
2 dl lagereddike
1 dl vand
10 peberkorn
2 lauerbærblade

Kylling
1 kylling
1 bundt persille
2 L hønsebouillon
Salt og friskkværnet peber

Flødesovs
25 g smør
2 spsk. mel
2 dl væske fra kylling
5 dl fløde 
1 tsk. balsamico 
Salt og rigeligt friskkværnet peber
Lidt kulør som mormor plejer at gøre det

Salat med mormordressing
1 hovedsalat
1 dl piskefløde
1,5 spsk. citronsaft
1 spsk. rørsukker
Salt og friskkværnet peber

Skal din sommerkylling være præcis som i mormors køkken, kan du tilføje rabarberkompot.

Agurkesalat
Skær agurker i tynde skiver, og kom dem i et sylteglas.

Hæld sukker, eddike, vand, peberkorn og laurbærblade i glasset, og ryst forsigtigt til sukkerkorn er opløst.

Sæt agurkesalaten på køl i minimum 1 time, gerne længere.

Kylling
Rens kylling indvendigt og udvendigt, og fyld den med et bundt persille.

Hæld hønsebouillon i en stor gryde og kom kyllingen i med salt og peberkorn.

Lad den koge under låg i ca. 1 time, og herefter hvile i 30 minutter.

Flødesovs
Smelt smør i en gryde, og tilsæt hvedemel under omrøring.

Rist mel af, og tilsæt lidt efter lidt fond fra kyllingen, mens der piskes.

Tilsæt nu fløde, mens der fortsat piskes.

Smag flødesovsen til med balsamico, salt, en masse peber og evt. lidt kulør.

Mangler din flødesovs smag, kan du “snyde” med ½ bouillonterning.

Salat med mormordressing
Skyl hovedsalat godt for jord, og skær det det mundrette stykker.

Kom piskefløde, citronsaft, rørsukker, salt og peber i en skål, og rør til dressingen tykner.

Smag mormordressingen til, og vend den i hovedsalaten.

Her kan du finde hele magasinet no. 2, Dansk Sommer, som opskriften oprindeligt er fra.

Gadtoft & Visholm

Denne opskrift er fra madplanen Mormors madplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *