
SOLBÆRIS MED MØRK CHOKOLADE
6 stk. Mellemsvær opskrift
SOLBÆRIS
1 tsk vaniljesukker
110 g solbær (må gerne være frosne)
30 g sukker
2 æggeblommer
60 g sukker
1 knivspids salt
1,5 dl kold piskefløde
CHOKOLADEOVERTRÆK
200 g mørk chokolade 82%
SOLBÆRIS
Kom vaniljesukker, solbær og sukker i en gryde.
Kog solbærmassen op, og lad det simre i 5-10 minutter.
Sigt solbærmassen fint, og kom den på køl.
Pisk sukker med æggeblommer til en lysegul og luftig masse.
Kom solbærmassen i æggesnapsen, og vend den forsigtigt i med en dejskraber.
Pisk kold fløde til en letpisket skum, og vend den i æggemassen.
Fyld isforme med ismassen, og kom dem på frys i 6 timer, gerne længere.
CHOKOLADEOVERTRÆK
Hak chokolade fint, og smelt det over vandbad eller i mikroovnen.
Kom den smeltede chokolade i et højt glas, og dyp de frosne solbær is i.
Kom strak solbærisene på frys igen indtil de skal serveres.
Her kan du finde hele magasinet no. 2, Dansk Sommer, som opskriften oprindeligt er fra.

