Gadtoft & Visholm
Aftensmad,  Fisk og skaldyr

SMØRSTEGTE RØDSPÆTTER MED PERSILLESOVE OG NYE KARTOFER

Gadtoft Visholm

4 personer | 40 minutter

Rødspætter
4 flåede rødspættefileter
Rugmel
100 g smør
Salt og friskkværnet peber

Persillesovs
25 g smør
2 spsk. hvedemel
5 dl sødmælk
½ bundt finthakket persille
Salt og friskkværnet peber

Nye danske kartofler
400 g nye danske kartofler
Salt

Persillesovs
Smelt smør i en gryde, og lad det blive gyldent.

Tilsæt hvedemel og pisk så mel og smør samler sig.

Hæld sødmælk i lidt af gangen, og pisk så mælken ikke brænder på.

Efter 5 minutter tilsættes hakket persille, som smages til med salt og peber.

Kartofler
Skrub kartofler grundigt, og sæt dem over til at koge i en gryde med saltet vand.

Lad kartoflerne koge under låg i 6 minutter.

Tag herefter kartoflerne af komfuret, og lad dem trække i det varme vand i yderligere 6-8 minutter.

Rødspætter
Vend rødspætter i rugmel og drys med salt og peber. 

Steg dem på en pande i smør og drys med en smule salt.

Rødspætterne skal stege omkring 2 minutter på hver side.

Denne opskrift er fra madplanen Mormors madplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *