Gadtoft Visholm
Morgenmad

SKYR-DRØM MED GRANOLA OG BÆRKOMPOT

1 glas | 20 minutter | Nem opskrift

Skyr er manges fortrukne morgenmadsprodukt, og det forstår vi godt. Skyr indeholder en høj procent protein, og holder maven mæt længe. Vi har toppet vores skyr med en masse ‘instagram-magi’ i form af hjemmelavet granola og solbærkompot lavet helt fra bunden. Helt perfekt til vores skyr-drøm er den økologiske smoothie fra God Morgen® med smag af jorbær, solbær og aronia.

SOLBÆRKOMPOT – 1 GLAS
3 dl solbær
3 dl sukker

GRANOLA – 1 GLAS
2 dl havregryn
1 spsk. hørfrø
1,5 spsk. chiafrø
1 dl tørret bær
1 knivspids salt 
3 spsk. honning 
2 dl skyr (smag efter eget ønske) 

SOLBÆRKOMPOT
Kog solbær og sukker op i en gryde, og lad det simre i 10 minutter.

Hæld herefter den lune solbærkompot på et sylteglas, og brug af den til skyr, pandekager eller ovenpå en lun bolle med en skive mild ost.

GRANOLA
Kom gryn, frø og tørret frugt på en pande med salt og honning.

Lad honningen smelte, og rør i blandingen af granola med jævne mellemrum.

Granolaen er færdigristet, når havregrynene er blevet gyldenbrune.

Køl granolaen af og opbevar den i et lufttæt glas, og brug af det til skyr, yoghurt eller som drys på en æblecrumble.

Fyld skyr i et serveringsglas, og top med solbærkompot og hjemmelavet granola.

Læg låg på skyr-drømmen og tag den med på farten. 

Her kan du finde hele magasinet no. 3, Det vegetariske efterår, som opskriften oprindeligt er fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *