SALAT MED UKRUDT |
Gadtoft Visholm
Aftensmad,  Salater,  Tilbehør

SALAT MED UKRUDT

1 stor salat | 30 minutter

Mælkebøtte og skvalderkål er for mange køkkenhavens fjende. De vokser lynende hurtigt, de suger alt næringen i jorden og bryder endda gennem asfalt, hvis det passer dem. Men i stedet for at bekæmpe ukrudtet, vil vi i dette nummer af Gadtoft & Visholm samarbejde med det. Ukrudt er nemlig fyldt med både A og C-vitaminer, og så smager det helt fantastisk i salater. Du finder mælkebøtte og skvalderkål de fleste steder i den danske natur. Vil du undgå for mange bitterstoffer, skal du sanke de mælkebøtteskud der vokser i skyggen.

20 tynde skiver brød
3 spsk. olivenolie
100 g bacon i tern
200 g nye mælkebøtteskud
300 g skvalderkål
Salt og friskkværnet peber

DRESSING
2 spsk. sukker
3 spsk. olivenolie
2 spsk. stærk sennep
Saften fra ½ citron

Tænd ovnen på 200°C varmluft.

Pensel de tynde skiver brød med olivenolie, og drys med flagesalt. Bag brødskiverne i 10 minutter, og tag dem herefter ud af ovnen.

Steg bacontern på en pande. Når ternene har fået god farve tages de af panden, og lægges på et fedtsugende underlag.

DRESSING 
Bland sukker, olivenolie, stærk sennep og citronsaft i en skål. Pisk til olivenolien binder, og dressingen bliver lind.

Skyl mælkebøtteskud og skvalderkål grundigt, og vend det i dressingen. Drys med bacontern og sprøde brødcroutoner og server salaten.

Her kan du finde hele magasinet no. 1, Bæredygtighed, som opskriften oprindeligt er fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *