Gadtoft Visholm
Aftensmad,  Vegetarisk

RISFRIKADELLER MED PERSILLE I TOMATSOVS

Gadtoft Visholm

4 personer | 45 minutter

400 g havreris

TOMATSOVS
2 løg
2 fed hvidløg
3 stængler bladselleri
3 gulerødder
Olivenolie
3 spsk. tomatpure
1 dåse hakkede tomater
1 dl vand
2 spsk. tørret oregano
Salt og friskkværnet peber

RISBOLLER MED PERSILLE
(400 g kogte havreris)
100 g parmesanost
1 fed hvidløg
1 dl finvalsede havregryn
3 økologiske æg
1 bundt frisk persille
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie

DU SKAL OGSÅ BRUGE
Parmesanost

Fyld en gryde med saltet vand, og tilsæt havreris når vandet koger. Lad havrerisene koge i 11 minutter og si dem fra kogevandet. Stil havrerisene til side i en skål.

TOMATSOVS
Hak grøntsager fint, og svits dem i en gryde i olivenolie.

Tilsæt efter 2 minutter tomatpure, og herefter hakkede tomater, vand, oregano, salt og peber. Læg låg på gryden, og lad den simre, mens risfrikadellerne tilberedes.

RISFRIKADELLER MED PERSILLE
Kom de let afkølede havreris i en skål med parmesanost, revet hvidløg, havregryn, æg, persille, salt og peber. Lad farsen trække i 10 minutter på køl. Kom herefter olivenolie på en pande, og form risfrikadellerne med hjælp fra 2 spiseskeer. Steg risfrikadellerne 5 minutter på hver side, eller til risene bliver gyldne.

Smag tomatsovsen endeligt til, og fordel den på panden med de færdigtilberedte risfrikadeller. Drys med friskrevet parmesanost. Herefter er retten klar til servering.

Opskriften er oprindeligt fra udgivelse no. 6 Super Sund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *