Gadtoft Visholm
Desserter

RISALAMANDE

6 person 2 timer

Hvis I spørger os, er der intet bedre end risalamande med kirsebærsauce juleaften. Vi er vilde med både vanilje, flødeskum og kirsebær, så det er nok her forklaringen ligger. For mange er risalamanden nok forbundet med tradition og en familiekær opskrift. Det samme gælder for familien Gadtoft, hvor flødeskummet altid skal pi- skes i hånden. Der er mange forklaringer på, hvorfor, og du kan læse dem lige herRigtig god fornøjelse, og held og lykke med at erobre årets mandelgave.

RISENGRØD
2,5 dl vand
2,5 dl grødris
1 vaniljestang
1 L sødmælk

RISALAMANDE
100 g smuttede mandler
1 spsk. vaniljesukker
2 spsk. hvidt sukker
1 vaniljestang
2 spsk. mørk rom
5 dl piskefløde 38%

DU SKAL OGSÅ BRUGE
Kirsebærsauce

DAGEN INDEN SERVERING
Bring vand, ris og vaniljestang i kog, og rør i risene i 3 minutter. Tilsæt mælk og bring risblandingen i kog. Rør i 10 minutter, og skru herefter ned på svag var- me. Læg låg på, og lad grøden tilberede i 35 minut- ter. Husk at røre med jævne mellemrum, så mælken ikke brænder på i bunden.

Kom den færdige risengrød på køl, gerne natten over.

30 MINUTTER INDEN SERVERING
Hak smuttede mandler, men husk at lægge én hel mandel til side. Vend mandler i den kolde grød med vaniljesukker, sukker blandet med korn fra en vanil- jestang og mørk rom. Kort inden servering skal fløden piskes. Fløden skal piskes i hånden, så sæt gerne god tid af til denne del af processen. Det kræver vilje og muskler, men det er alt besværet værd. Vend til sidst forsigtigt den letpiskede flødeskum i risalamanden med en dejskraber, og server den med lun eller iskold kirsebærsauce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *