fbpx
RABARBERTÆRTE MED VANILJECREME

RABARBERTÆRTE MED VANILJECREME

RABARBERTÆRTE MED VANILJECREME

1 tærte | 2 timer

VANILJECREME
½ vaniljestang
4 spsk. sukker
2 æggeblommer
2,5 dl minimælk
2 spsk. maizenamel

TÆRTEDEJ
150 g smør
175 g hvedemel
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
85 g sukker

DU SKAL OGSÅ BRUGE
350 g rabarber i tern

VANILJECREME
Bland vaniljekorn med sukker og æggeblommer, og pisk det sammen med mini- mælk, maizena og den tomme vaniljestang.

Kom massen i en kasserolle, og pisk konstant til vaniljecremen nærmer sig koge- punktet og tykner. Det tager omkring 8 minutter.

Fisk vaniljestangen op, og sæt cremen på køl med et stykke husholdningsfilm over, så der ikke dannes kondens.

TÆRTEDEJ
Smelt smør i en gryde.

Kom hvedemel, salt, bagepulver og sukker i en skål, og hæld den smeltede smør over.

Bland ingredienserne til en ensartet dej, og tryk den ud i et smurt tærtefad. Forbag tærten i 8 minutter på 225°C varmluft.

Fordel den afkølede vaniljecreme i den forbagte tærtebund, og pynt med friske tern af rabarber.

Bag rabarbertærten i yderligere 20 minutter på 190°C alm. ovn. Herefter er den klar til servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *