Gadtoft & Visholm
Aftensmad,  Vegetarisk

PIZZA MED LØG, TOMAT OG BASILIKUM

Gadtoft Visholm

4 portioner | 2 timer og 15 minutter

325 ml. vand
25 g gær
1,5 spsk. salt
1 spsk. sukker
1 spsk. rapsolie
550 g ‘Tipo 00’
1 håndfuld durummel

1 dåse flåede tomater
2 spsk. tomatpure
1 tsk. sukker
2 spsk. rapsolie
½ tsk. salt
2 spsk. tørret oregano

2 løg
4 kugler mozzarella
100 g revet parmesanost
½ pakke cherrytomater
½ plante frisk basilikum

Rør vand og gær med salt, sukker og olie. Tilføj tipo 00 og ælt dejen smidig.

Kom dejen på bordpladen og rul den til fire kugler. Drys durummel på bagepapir, og læg dejkuglerne til hævning under et fugtigt viskestykke. Lad dem hæve i 2 timer.

Blend flåede tomater, tomatpure, sukker, olie, salt og oregano i en skål. Tomatsovsen behøver ikke opkog, da den får varme i ovnen.

Drys durummel på bordpladen, og rul pizzaerne ud med hænderne. 

Fyld pizzaerne med topping og bag på 250-275°C varmluft i 7-10 minutter.

Pynt med frisk basilikum og nyd de sprøde pizzaer.

Denne opskrift er fra madplanen Bæredygtig madplan.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *