Gadtoft & Visholm
Aftensmad,  Vegetarisk

PIZZA MARGHERITA MED HVIDLØGSOLIE OG BASILIKUM

Gadtoft Visholm

Det fedeste ved pizza er, at den lagt fra behøver kød for at smage fantastisk. En absolut pizza-favorit er pizza Margherita, og derfor fortjener den en plads i den kødfrie madplan. Måske har du lidt løg, en rest parmesan, frisk spinat eller hjemmelave pesto fra de tidligere dage tilbage? Pynt endelig ud over den klassiske opskrift og top med lige præcis dine favoritter.

3 personer | 2 time og 30 minutter

Pizzadej
550 g Tipo 00
1,5 spsk. groft salt
25 g gær
325 ml. lunt vand
1 spsk. olivenolie
1 spsk. sukker
Durummel

Tomatsovs
1 dåse flåede tomater
½ dåse tomatpure
2 spsk. olivenolie
2 spsk. sukker
Tørret oregano
Groft salt

Du skal også bruge
2 kugler mozzarella
Frisk basilikum
½ dl. olivenolie
2 fed hvidløg

Rør vand og gær med salt, sukker og olie. Tilføj Tipo 00 og ælt dejen smidig.
Kom dejen på bordpladen og rul den til fire kugler. Drys durummel på bagepair, og læg de dejkuglerne til hævning under et fugtigt klæde. Lad dem hæve i 2 timer. 

Blend flåede tomater, tomatpure, sukker, olie, salt og oregano i en skål. Tomatsovsen behøver ikke opkog, den får varme inde i ovnen.
Riv hvidløg fint, og bland det sammen med olivenolie i en skål eller bøtte. Lad olien trække på køl indtil pizzaerne er færdigbagte.

Kom durummel på bordpladen, og rul pizzaerne ud med hænderne. 
Fyld pizzaerne med topping og bag på 250-275°C varmluft i 7-10 minutter. Pynt med frisk basilikum, hvidløgsolie og nyd de sprøde pizzaer.

Opskriften er fra denne madplan, 3 dage uden kød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *