Gadtoft Visholm
Aftensmad,  Kød

KYLLINGEBURGER MED SYLTEDE RØDLØG

4 personer | 20 minutter

Kylling er for mange en solid aftensmad klassiker. Det forstår vi godt, da kylling har en masse forskellige udskæringer og kan tilberedes på næsten alle måder. Desuden er kyllingen, sammen med fisk, det kød, der belaster miljøet mindst at producere. Én af vores foretrukne måder at tilberede kyllingen på er at grille den, da det tilfører ekstra smag til det magre kød. Her har griller vi vores kyllingebryst og kommer det i en lækker briochebolle med cherrytomater og syltede rødløg. 

SYLTEDE RØDLØG
1 glas 
1 rødløg
1/2 dl sukker
2 dl eddike
5 peberkorn
2 laurbærblade

KYLLINGEBURGER
4 kyllingebryster
4 brioche burgerboller
16 cherrytomater
8 romaine salatblade
4 spsk. mayonnaise
Syltede rødløg 
Olie
Salt og friskkværnet peber

SYLTEDE RØDLØG
Skær rødløg i skiver og bring eddike, vand, sukker, laurbærblade og peberkorn i kog.  

Kom løgskiver i eddikelagen, og kog dem op i 5-10 minutter.

Kom de syltede rødløg  på et sylteglas, og sæt dem på køl.

KYLLINGEBURGER
Pensel kyllingebryster med salt og peber.

Kom det på grillen, og vend det med jævne mellemrum.

Kyllingebrysterne skal grille i omkring 15 minutter.

Halver brioche burgerboller og grill dem kort på begge sider.

Fyld kyllingeburgerne med mayonnaise, salat, cherrytomater, rødløg og et saftigt stykke grillet kylling.

Her kan du finde hele magasinet no. 4, Dansk sommer, som opskriften oprindeligt er fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *