
KRYDDERKAGE MED TØRRET FRUGT

1 krydderkage, 8 personer | 1 time
Når denne klassiker kommer i ovnen, breder der sig en juleduft at krydderier og appelsinskal i hele huset. Vi tør derfor næsten garantere, at krydderkagen kan få alle i julestemning på ingen tid. Vi har fyldt vores krydderkage med mandelsplitter, appel- sinskal og tranebær, men du kan bruge lige præcis det, der lyster.
KRYDDERKAGEDEJ
200 g blødt smør
200 g brun farin
4 æg
200 g hvedemel
2 tsk. Bagepulver Dr. Oetker
1 tsk. stødt ingefær
2 spsk. Kanelsukker fra Dr. Oetker
1 tsk. allehånde
1 tsk. kardemomme
50 g Mandelsplitter fra Dr. Oetker
40 g Appelsinskal fra Dr. Oetker
100 g tørrede tranebær
Smør til formen
PYNT TIL KAGEN
150 g flormelis
2-3 spsk. vand Appelsinskal fra Dr. Oetker Tørret hibiscus
Pisk smør og brun farin luftigt, og tilsæt et æg af gangen.
Kom hvedemel, bagepulver, krydderier, mandler og tørret frugt i en skål, og pisk dejen til en ensartet masse.
Smør bageform (18 cm i diameter), fyld dej i og bag krydderkagen på 200°C varmluft i 35-45 minutter.
Sæt krydderkagen til afkøling på en bagerist.
Rør flormelis og vand til en tyk glasur, og pynt med appelsinskal og tørret hibiscus.
Herefter er krydderkagen klar til servering.

