Gadtoft Visholm
Desserter

KRYDDERKAGE MED TØRRET FRUGT

1 krydderkage, 8 personer | 1 time

Når denne klassiker kommer i ovnen, breder der sig en juleduft at krydderier og appelsinskal i hele huset. Vi tør derfor næsten garantere, at krydderkagen kan få alle i julestemning på ingen tid. Vi har fyldt vores krydderkage med mandelsplitter, appel- sinskal og tranebær, men du kan bruge lige præcis det, der lyster.

KRYDDERKAGEDEJ
200 g blødt smør
200 g brun farin
4 æg
200 g hvedemel
2 tsk. Bagepulver Dr. Oetker
1 tsk. stødt ingefær
2 spsk. Kanelsukker fra Dr. Oetker
1 tsk. allehånde
1 tsk. kardemomme
50 g Mandelsplitter fra Dr. Oetker
40 g Appelsinskal fra Dr. Oetker
100 g tørrede tranebær
Smør til formen

PYNT TIL KAGEN
150 g flormelis
2-3 spsk. vand Appelsinskal fra Dr. Oetker Tørret hibiscus

Pisk smør og brun farin luftigt, og tilsæt et æg af gangen.

Kom hvedemel, bagepulver, krydderier, mandler og tørret frugt i en skål, og pisk dejen til en ensartet masse.

Smør bageform (18 cm i diameter), fyld dej i og bag krydderkagen på 200°C varmluft i 35-45 minutter.

Sæt krydderkagen til afkøling på en bagerist.

Rør flormelis og vand til en tyk glasur, og pynt med appelsinskal og tørret hibiscus.

Herefter er krydderkagen klar til servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *