Gadtoft Visholm
Desserter

KOLD RABARBERSUPPE MED FLØDEIS

4 personer | 8 timer

FLØDEIS
4 æggeblommer
1 dl sukker
1 vaniljestang
5 dl piskefløde
1 knivspids salt

RABARBERSUPPE
2,5 dl sukker
5 dl vand
1 vaniljestang
1 kg rabarber
4 mynteblade
Skyl rabarber, og snit dem i tern.

FLØDEIS
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en tyk og luftig æggesnaps.

Kom piskefløde og salt i en gryde, og varm det op til kogepunktet. Rør i gryden, så fløden ikke brænder på i bunden.

Tag gryden af varmen, og tilføj æggesnapsen lidt af gangen, mens der piskes.

Kom gryden tilbage på komfuret, og pisk i ismassen til den tykner. Det er vigtigt at den ikke koger.

Lad ismassen køle ned i køleskabet, og hæld den herefter i en form.

Sæt ismassen på frys, og rør i den et par gange, inden den for alvor fryser. På den måde undgår du dannelse af iskrystaller.

RABARBERSUPPE
Skyl rabarber, og snit dem i tern.

Kom sukker, vand, vaniljestang og rabarbertern i en gryde, og bring det i kog.

Lad suppen koge i 15 minutter, og sigt udkogt frugtkød og vaniljestang fra, så suppen bliver klar.

Kom rabarbersuppen på køl, og server den med hjemmelavet flødeis og friske mynteblade.

TIP
Gem det udkogte rabarberkød og brug det som topping på skyr, oste eller i vores rabarbertrifli på næste side.

Her kan du finde hele magasinet no. 1, Bæredygtighed, som opskriften oprindeligt er fra.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *