KLASSISK PIZZADEJ |
Aftensmad

KLASSISK PIZZADEJ

Reklame

Det skal du bruge
325 ml lunt vand
10 g gÆr
7 g flagesalt
5 g sukker
Olivenolie
500g Tipo 00

Du skal også bruge
1 stor håndfuld durummel
Et fugtigt viskestykke

2 portioner | 2 timer og 15 minutter

Sådan gør du
Rør vand og gær med salt, sukker og olie. Tilføj tipo 00 og ælt dejen smidig i hænden eller på en røremaskine. Det er super vigtigt, at dejen bliver æltet ordenligt, det kan sagtens tage op mod 10 minutter.

Kom dejen ud på en bordplade og rul den til to runde dejkugler. Drys durummel på et stykke bagepapir, og læg dejkuglerne til hævning under et fugtigt viskestykke i 2 timer.

Drys durummel på køkkenbordet, og rul dejen ud med hjælp fra hænderne.

Fyld de udrullede pizzaer med topping og bag dem en af gangen på 250° C varmluft i 10 minutter.

Vi bager på vores pizzaplade af støbejern fra Le Creuset. Sådan får du det allerbedste og mest autentiske resultat.

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *