Gadtoft & Visholm
Aftensmad

KARBONADER MED FRIKASSE AF NYE ÆRTER, ASPARGES OG GULERØDDER

Gadtoft Visholm

4 personer | 30 minutter

Karbonader
500 g hakket svinekød
1 pisket økologisk æg
2 dl hvedemel
2 dl rasp
Salt og friskkværnet peber
50 g smør

Frikassé med nye danske grøntsager
25 g smør
2 spsk. hvedemel
3 dl sødmælk
2 dl grøntsagsbouillon
5 gulerødder
250 g grønne ærter i bælg
½ bundt grønne asparges
½ bundt hakket persille
Salt og friskkværnet peber

Frikassé 
Pil ærterne og hak persille, gulerødder og asparges.

Smelt smør i en gryde til det bliver gyldent.

Tilsæt hvedemel, og pisk så mel og smør samler sig.

Hæld sødmælk og grøntsagsbouillon i lidt af gangen, og pisk så mælken ikke brænder på.

Efter 5 minutter tilsættes grøntsagsblandingen, som smages til med salt og peber.

Karbonader
Bland salt og peber med rasp.

Vend de 4 formede karbonaderne i hvedemel, æg og til sidst rasp.

Steg karbonaderne i rigeligt smør, og vend dem med jævne mellemrum, så raspen ikke branker.

Server de sprøde karbonader med varm frikassé med nye danske grøntsager.

Denne opskrift er fra madplanen Mormors madplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *