Gadtoft Visholm
Aftensmad,  Fisk og skaldyr,  Forretter

HVIDVINSDAMPEDE BLÅMUSLINGER MED HVIDE ASPARGES

4 portioner          20 minutter

De sidste af forårssæsonens blåmuslinger vil vi hvidvinsdampe med gulerødder, porre og hvide asparges. En hurtig og yderst velsmagende ret, der går perfekt til lune sommeraftener og et glas iskold hvidvin. Mums siger vi bare.

DAMPEDE BLÅMUSLINGER
2 gulerødder
1 porre
6 hvide asparges
2 fed hvidløg
1 spsk. smør
1,5 kg blåmuslinger

DET SKAL DU BRUGE
3 dl hvidvin
1 dl piskefløde
Salt og friskkværnet peber

Skær gulerødder, porre, hvide asparges og hvidløg fint, og svits det i en stor gryde med smør.

Sauter grøntsagerne i 3 minutter, og tilsæt herefter de rensede blåmuslinger og hvidvin.

Læg låg på gryden og lad muslingerne dampe under høj varme i 5 minutter.

Hæld fløde over de nu åbnede blåmuslinger, og lad det koge hurtigt op.

Tag de hvidvinsdampede blåmuslinger af varmen, og drys med salt og friskkværnet peber.

SÅDAN RENSER DU DINE BLÅMUSLINGER
Skyl blåmuslingerne i rindende vand og fjern eventuelle tangrester. Bank de åbne blåmuslinger mod bordkanten. Hvis de ikke lukker sig er de døde, og skal kasseres.

Efter tilberedning skal blåmuslingerne være åbne. Hvis de er lukkede, skal de kasseres.

Her kan du finde hele magasinet no. 1, Bæredygtighed, som opskriften oprindeligt er fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *