Gadtoft Visholm
Aftensmad,  Kød

HVID JULEPIZZA MED ANDEBRYST OG BRUN SOVS

Julepizza, hvad er nu det? Pizza er lækkert, julemad er lækkert og kombinationen er faktisk heller ikke så dum. Står du tilbage med rester fra juleaften, så kan vi virkelig anbefale, at prøve denne opskrift. Rigtig god fornøjelse.

2-3 pizzaer | 45 minutter + 2 timers hævetid

Pizzadej

  • 325 ml. vand
  • 25 g gær
  • 1,5 spsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 550 g hvedemel
  • 1 håndfuld durummel

Brun sovs

  • 30 g smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 4 dl bouillon
  • 2 dl piskefløde 38%
  • 2 spsk. ribsgelé
  • 3 spsk. balsamicoglace
  • 1 tsk. sukker
  • Flagesalt og friskkværnet peber

Du skal også bruge

  • 1 andebryst
  • 1 fennikel
  • 2 kugler mozzarella
  • 200 g ricotta 
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • Flagesalt og friskkværnet peber
  • Frisk timian

Rør vand og gær med salt, sukker og olie. Tilføj hvedemel og ælt dejen smidig. Kom dejen ud på bordpladen og rul den til 2-3 kugler. Drys durummel på bagepapir, og læg dejkuglerne til hævning under et fugtigt viskestykke. Lad dem hæve i 2 timer.

Kom smør i en gryde, og smelt det med hvedemel. Rist mel gyldent, og tilsæt bouillon og piskefløde, mens der konstant piskes. Tilsæt ribsgelé, balsamicoglace, sukker, salt og peber. Lad sovsen koge stille uden låg i omkring 20 minutter.

Rids andeskind med en kniv og krydr med salt og peber. Steg brystet efter anvisning på pakken, tilberedning kan variere efter vægt. Pak andebrystet ind i staniol, og lad det hvile mens pizzaerne bages.

Drys durummel på bordpladen, og rul pizzaerne ud med hænderne. Smør bundene med ricotta og kom stykker af mozzarella på. Top med fennikel i tynde skiver og drys med rosmarin, salt og peber. Bag pizzaerne på 250°C varmluft i 10 minutter.

Skær andebryst i tynde skiver og pynt de færdigbagte pizzaer med and, brun sovs, frisk timian og lidt flagesalt.

Velbekomme.

Klik her og se hvordan vi laver en helt rund pizzabund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *