HJEMMERØRT MAYONNAISE |
Gadtoft Visholm
Tilbehør

HJEMMERØRT MAYONNAISE

Gadtoft Visholm

1 portion | 10 minutter

Det skal du bruge
1 økologisk æggeblomme
1 knivspids salt
1 spsk. dijonsennep
1/2 tsk. æblecidereddike
1 1/2 dl vindruekerneolie (eller anden neutral olie)
Friskkværnet peber

Sådan gør du
Pisk æggeblommen sej med salt, og tilsæt herefter dijon og eddike.

Kom en tynd stråle olie i æggeblomme-blandingen, og pisk med en elpisker eller et piskeris. Æggeblommen skal absorbere olien, så det bliver en ensartet masse.

Tilsæt løbende olie lidt af gangen og sørg for at pisk konstant.

Den hjemmerørte mayonnaise er færdig, når den har en lysegul farve og en ‘skælvende’ konsistens.

Smag slutligt til med salt, peber og eddike, og opbevar den hjemmerørte mayonnaise på køl i op til 2 uger.

Brug din hjemmerørte mayonnaise, når du serverer smørrebrød til dine gæster.

Opskriften er oprindeligt fra udgivelse no. 7 Forårsfornemmelser.

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *