
HAVRECOOKIES
Havrecookies er et sundere alternativ til den klassiske chocolate chip cookie. En klassisk cookiedej er nemlig lavet på både smør, brun farin og hvedemel. Vi har derfor været en tur i det søde køkken for at bage nogle cookies uden for mange usunde ingredienser. Det var ikke helt nemt, men det lykkedes os at skabe en opskrift, som smager super lækkert. Vores havrecookies indeholder hverken smør, mel eller brun farin, og så er der kun 200 kalorier pr. stk.

20 minutter | 8-10 havrecookies
Cookiedej
2 økologiske æg
100 g peanutbutter
2 dl blendede havregryn
1 dl havregryn
50 g ahornsirup
1 tsk. vaniljepasta
1 tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade 86%
En smule flagesalt
Sådan gør du
Slå æg ud i en skål, og pisk dem sammen med peanutbutter, havregryn og ahornsirup. Kom vaniljepasta og bagepulver i dejen og rør til sidst hakket chokolade i.
Rul havredejen til kugler, og placer dem med afstand på en bageplade. Fugt hænderne med lidt vand, og tryk kuglerne ud til flade cookies. Drys med lidt flagesalt, og bag dine havrecookies på 200°C varmluft i 8-10 minutter. Herefter er de klar til servering.
Spis dem som snack på jobbet eller giv ungerne dem med på madpakken. Da dejen er lavet på havregryn, er de gode til at stille den lille sult henover eftermiddagen.


2 kommentarer
Camilla nielsen
Jeg er så vild med jeres mad ❤️
admin
Hej Camilla,
Hvor er det dejligt med din respons, den er vi rigtig glade for. TAK! ❤️
Kærligst
Nikoline