Gadtoft Visholm
Aftensmad,  Vegetarisk

GRØNTSAGSLASAGNE

Gadtoft Visholm

1 lasagne | 1 time

GRØNTSAGSSOVS
3 løg
4 fed hvidløg
2 stængler fra knoldselleri-toppen til fredag Olivenolie
1 spsk. paprika
3 spsk. tørret oregano
3 gulerødder
1 squash
100 g tomatpure
2 dåse hakkede tomater
2 dl grøntsagsbouillon
Salt og friskkværnet peber

Lasagneplader Frisk basilikum
100 g mozzarellaost

BECHAMÉLSAUCE
50 g smør
4 spsk. hvedemel
0,5 L minimælk
Salt og friskkværnet peber 1⁄2 tsk. revet muskatnød

Hak løg, hvidløg og bladselleri fint, og svits det i olivenolie med paprika og oregano. 

Tilsæt efter 3 minutter revet gulerod, squash og tomatpure.

Tilsæt efter yderligere 3 minutter hakkede tomater, grøntsagsbouillon, salt og peber. Lad grøntsagssovsen koge under låg, mens bechamélsaucen laves. 

BECHAMÉLSAUCE
Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel.

Hæld mælk i gryden og pisk godt, så alle klumper forsvinder.

Bring saucen i kog i et par minutter, til den tykner og smag af hvedemel forsvinder.

Smag til med salt peber og en masse revet muskatnød.

Saml lasagnen med skiftevis lag af grøntsagssovs, bechamélsauce og lasagneplader. Drys til sidst revet mozzarellaost på toppen.

Bag grøntsagslasagnen på 200°C varmluft i 25-35 minutter, og pynt med friske blade af basilikum. Herefter er retten klar til servering.

Denne opskrift er fra madplanen Vegetarisk madplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *