fbpx
FULDKORNSTÆRTE MED GRØNNE ASPARGES OG PARMESANOST

FULDKORNSTÆRTE MED GRØNNE ASPARGES OG PARMESANOST

FULDKORNSTÆRTE MED GRØNNE ASPARGES OG PARMESANOST

4 portioner | 1 time og 15 minutter

En tærte går man sjældent galt i byen med og aspargestærte er ingen undtagelse. Her i Gadtoft og Visholm laver vi selv vores tærtedej, og det er nemmere end de fleste tror. Vi bruger hvedemel og grahamsmel i denne opskrift, men det kan sagtens skiftes ud. Hvad end du bruger blendet havregryn, rugmel eller udelukkende hvedemel, så skal det nok blive rigtig lækkert.

TÆRTEDEJ
100 g hvedemel
100 g grahamsmel
100 g smør
1 tsk. salt
2,5 spsk. vand

TÆRTEFYLD
8 økologiske æg
0,5 L hytteost
50 g revet parmesanost

DU SKAL OGSÅ BRUGE
2 løg
Olivenolie
2 fed hvidløg
1 bundt grønne asparges
Salt og friskkværnet peber

Bland mel, smør, salt og vand i en skål. Ælt dejen ensartet, rul den ud og kom den i et smurt tærtefad. Prik huller i tærtedejen med en gaffel, og sæt den på køl i 15 minutter.

Forbag tærtebunden på 225°C varmluft i 10 minut- ter.

Skær løg i skiver og svits i olivenolie med presset hvidløg. Knæk bunden af de grønne asparges og læg dem på panden. Drys med salt og peber. Lad grønt- sagerne sautere i 3 minutter.

Pisk æg, hytteost, revet parmesanost, salt og peber sammen.

Kom løg og aspargesfyld i den forbagte tærtebund og hæld æggemasse over. Drys med revet parme- sanost og bag tærten på 190°C varmluft i 35-45 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *