Gadtoft Visholm
Desserter,  Vegetarisk

FUGLEREDER MED ROMCREME OG RÅSYLTEDE BLOMMER

Gadtoft Visholm

6 fuglereder | 2 timer

Marengskager
4 økologiske æggehvider
250 g sukker
1 tsk. hindbæreddike
1 tsk. majsstivelse

Romcreme
2 økologiske æggeblommer
1 dl flormelis
1 tsk. vaniljepaste
1 spsk. romessens
150 g creme fraiche 38%
1 dl piskefløde 38%

Råsyltede blommer
1 1/2 dl vand
100 g sukker
1/2 vaniljestang
4 friske blommer

Marengskager
Pisk æggehvider stive og tilsæt sukker lidt efter lidt. Når ⅔ sukker er rørt i hviderne, tilsættes eddike og majsstivels. Kom nu det sidste sukker i hviderne og pisk et par minutter, så alle sukkerkorn opløses. Kom marengsmassen på en sprøjtepose og sprøjt 6 fuglereder på et stykke bagepapir. Lav først en rund bund af marengs og sprøjt herefter kant på, så der dannes en skål. Bag fuglerederne på 130°C varmluft i 1 time og 25 minutter. Tag fuglerederne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Romcreme
Pisk æggeblommer og flormelis til en lysegul æggesnaps, og tilsæt herefter vaniljepaste og romessens. Rør forsigtigt creme fraiche i æggesnapsen og vend til slut letpisket flødeskum i med en dejskraber. Smag endeligt til med romessens og vaniljepaste.

Råsyltede blommer
Bring vand, sukker, vaniljekorn og -stang i kog, og rør i gryden til sukkerkorn er opløst. Skær blommer i skiver, og kom dem i et sylteglas med sukkerlagen over sig. Opbevar de råsyltede blommer på køl og brug af dem til desserter, salater eller morgenmad.

Anretning
Fyld de afkølede fuglereder med kold romcreme og råsyltede rabarber. Pynt med friske krydderurter og eventuelt en smule flormelis. Herefter er fuglerederne klar til servering.

Er du ikke til blommer, kan du erstatte de råsyltede blommer med en syrlig rabarberkompot.

Opskriften er oprindeligt fra udgivelse no. 7 Forårsfornemmelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *