fbpx
FOCCACIA MED BRÆNDENÆLDE

FOCCACIA MED BRÆNDENÆLDE

FOCCACIA MED BRÆNDENÆLDE

1 brød | 2 timer

Der er ikke noget som et hjemmebagt brød, og i Gadtoft & Visholm er vi helt pjattede med foccacia. Et nemt og lækker brød, som næsten er umuligt at bage tørt. Vi har valgt at toppe med nogle af skovens vilde urter. Derfor har vi været en tur i skoven og fineste nye brændenæl- deskud. De giver brødet en ny karakter og bringer lidt ekstra vitaminer i bagværket.

20 g gær
4 dl vand
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
50 g grahamsmel
450 g hvedemel
2 håndfulde brændenælder
10 cherrytomater
Rosmarinkviste
Flagesalt
Olivenolie

Rør gær ud i vandet og kom olivenolie, salt og gra- hamsmel i.

Tilsæt hvedemel og finthakkede brændenælder, og ælt dejen ensartet og sammenhængende.

Lad dejen hæve 1 time under et fugtigt viskestykke.

Smør et ovnfast fad med olivenolie og vend dejen ud i. Lad den hæve i formen yderligere 30 minutter.

Tryk dybe huller i dejen med oliebeklædte fingre og hæld en god sjat olivenolie på brødet.

Pynt med cherrytomater, rosmarinkviste, flagesalt og olivenolie, og bag brødet på 200°C varmluft i 15 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *