Gadtoft Visholm
Aftensmad,  Tilbehør

FLÆSKESTEGSSAUCE

Nok til 4 personer | 2 timer

RØDVINS GASTRIK
1 flaske rødvin
3 spsk. sukker
3 spsk. balsamico

FLÆSKESTEGSSAUCE
3 spsk. smør
3 spsk. hvedemel
1 L god svinefond
2 dl piskefløde
6 laurbærblade
Salt og friskkværnet peber
4 spsk. ribsgele
Saft og fedt fra din flæskesteg

RØDVINS GASTRIK
Kom rødvin, sukker og balsamico i en gryde, og kog det ned til 1-1,5 dl. Det tager omkring 30 mi- nutter.

FLÆSKESTEGSSAUCE
Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Tilsæt hvedemel og pisk melet rundt i gryden til melet er fuldstændig gyldenbrunt. Tilsæt herefter svi- nefond lidt efter lidt, mens du pisker i gryden. Du skal piske hele tiden, så sovsen ikke klumper. Når alt fond er tilsat kommes piskefløde, laurbærbla- de, salt, peber, ribsgele i gryden og smag til med rødvins gastrik.

Lad saucen småkoge i 1 time, mens du rører i gry- den med jævne mellemrum. Kom til sidst saft fra din flæskesteg i saucen, og kog den op i 5 minut- ter. Smag endeligt til med salt og herefter er flæ- skestegssaucen klar til servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *