Gadtoft Visholm
Aftensmad,  Kød,  Tilbehør

FLÆSKESTEG

1 flæskesteg | 2 timer

1 økologisk flæskesteg af 1500 g
Flagesalt
Nelliker
Laurbærblade
4 dl vand

Rids flæskesvær i stegen med en skarp kniv og krydr med rigeligt salt mellem alle rillerne i flæskestegen. Kom nelliker mellem sværene.

Læg flæskestegen på en bund af laurbærblade på en bagerist. Sørg for at stegen ligger nogenlunde vandret. Brug eventuelt lidt staniol til at stabilisere stegen, så den ligger lige. Kom en dyb bradepande under risten med omkring 4 dl vand i.

Sæt flæskestegen i en kold ovn, og steg den på 200°C varmluft i 1 time og 25 minutter. Giv herefter flæskestegen 5 minutter med grill- funktion på 250°C. Hold øje med stegen, så den ikke bliver brændt.

Lad stegen trække i 25 minutter og skær den herefter i skiver. Husk at bruge vandet fra din bradepande i flæskestegssaucen, det er gyldne dråber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *