Gadtoft Visholm
Desserter,  Vegetarisk

CITRONFROMAGE

Gadtoft Visholm

6 fromager | 3 timer

Citronfromage
3 økologiske æg
100 g sukker
1 tsk. vaniljepaste
3 blade husblas
Skal og saft fra 2 økologiske citroner
3 dl piskefløde 38%

Marengs
2 økologiske æggehvider
100 g sukker
1 knivspids salt

Du skal også bruge
Sukkerkugler
Tørrede kornblomster

Citronfromage
Pisk æg, sukker og vaniljepaste til en luftig masse. Den skal være meget luftig, så pisk gerne i op til 10 minutter. Udblød husblas og lun det i en gryde med citronsaft og -skal til husblassen smelter. Tag gryden af varmen og hæld ⅓ æggesnaps i. Vend herefter æggesnapsen med husblas i de sidste ⅔ æggesnaps. Pisk flødeskum luftigt, og vend det i citronfromagen med en dejskraber. Fordel citronfromagen i serveringsglas, og sæt dem på køl i 3 timer eller til husblassen har sat sig.

Marengs
Pisk æggehvider stive og tilsæt sukker lidt efter lidt. Når alle sukkerkorn er opløst og marengsen er sej og fast, tilsættes salt. Kom den stive marengs på en sprøjtepose, og fordel den på fromagerne.

Anretning
Tag fromagen ud af køleskabet, og brænd marengsen med en gasbrænder. Drys med sukkerkugler og tørrede kornblomster. Herefter er fromagen klar til servering.

Opskriften er oprindeligt fra udgivelse no. 7 Forårsfornemmelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *