CHOKOLADEMOUSSE MED BAILEYS SALTED CARAMEL OG KARAMELPOPCORN
CHOKOLADEMOUSSE MED BAILEYS SALTED CARAMEL OG KARAMELPOPCORN
Reklame for Baileys | Opskrift udviklet af Frederikke Wærens

Opskriften giver ca. 6 portioner
Chokolademousse
- 50 ml Baileys Salted Caramel
- 250 g god mørk chokolade
- 8 past. æggeblommer
- 1 dl flormelis
- 5 dl piskefløde
Karamelpopcorn
- 2 spsk. Baileys Salted Caramel
- 1 dl sukker
- 20 g smør, koldt og skåret i tern
- 1 lille tsk. natron
- 50 g poppede popcorn
Derudover
- 2 dl piskefløde
SÅDAN GØR DU
Chokolademousse
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed. Tilsæt din Baileys Salted Caramel. Pisk herefter fløden til en let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen. Fordel chokolademoussen i portionsglas, og stil på køl i cirka 2 timer eller 1 time i fryseren.
Karamelpopcorn
Smelt sukkeret i en tykbundet gryde. Rør i gryden undervejs med en træske, så sukkeret ikke brænder på. Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel, tilsætter du smørret lidt ad gangen og rører rundt, til det er smeltet. Tag gryden af varmen, tilsæt Baileys Salted Caramel og rør rundt. Tilsæt herefter natron, imens du rører i gryden. Vend popcornene hurtigt ned i karamellen, og hæld dem ud på et stykke bagepapir. Lad popcornene køle af, og hak eller bræk dem fra hinanden.
Lige inden servering pynter du dine glas med chokolademousse med flødeskum og karamelpopcorn.
