Gadtoft Visholm
Fisk og skaldyr,  Forretter

CHAMPAGNEGRATINEREDE ØSTERS

Gadtoft Visholm

4 personer | 1 time

1 dusin østers
2 skalotteløg
2 spsk. hakket estragon
1 spsk. smør
2 dl piskefløde 38%
2 dl champagne
Skallen fra 1 økologisk citron
Salt og friskkværnet peber
20 g gruyere eller parmesan

Hak skalotteløg og estragon fint og svits i smør ved lav varme i en gryde.

Kom piskefløde og champagne i gryden, og lad det koge ind til det halve. Smag saucen til med salt og peber.

Åben østers med en østerskniv. Sæt god tid af til det.

Fjern eventuelle skaller fra de åbne østers, og løsn dem fra deres skal.

Kom estragonsaucen over de åbnede østers, og drys med friskrevet gruyere eller parmesan.

Kom de gratinerede østers i ovn med grillfunktion på 220°C i 3 minutter.

Drys eventuelt med overskydende estragon, og servér dem herefter.

Opskriften er oprindeligt fra udgivelse no. 5 Bonusnummer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *