Gadtoft & Visholm
Aftensmad,  Vegetarisk

CANNELLONI MED TOMAT OG BASILIKUM

Gadtoft Visholm

Denne vegetariske cannelloni med ricotta, spinat og tomatsauce, er en helt fantastisk ret uden kød. Grøntsagerne og de forskellige ost spiller så godt sammen, og kød ville ganske enkelt blive overflødigt. Selvom der er tale om en rustik ret, er der alligvel lidt teknik i, at rulle de friske lasagneplader med den rette mængde fyld. Har du ikke smagt cannelloni før, har du noget helt særligt i vente. Rigtig god fornøjelse.

3 personer | 40 minutter

1 dåse økologiske flåede tomater
½ dåse tomatpure (70 g)
1 løg
2 fed hvidløg
2-3 spsk. sukker
2 spsk. tørret oregano
300-500 g friske lasagneplader
250 g ricotta
75 g frisk spinat
25 g parmesanost
1 kugle mozzarella
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Hak løg og hvidløg fint, og del det i 2 bunker.

Svits halvdelen af løg og hvidløg i en gryde. Tilsæt efter 2 minutter tomatpure, og ‘brænd den af’. Tilsæt flåede tomater, og smag til med tørret oregano, salt, friskkværnet peber og sukker. Lad tomatsaucen koge mens de andre elementer forberedes.

Svits anden halvdel af løg og hvidløg på en pande i olivenolie, og tilsæt efter 2 minutter den friske spinat. Lad spinaten stege i 4 minutter, så den kan smide lidt af sin væske. Krydder med salt og friskkværnet peber, og tag panden af komfuret.

Bland ricottaost, den stegte spinat og friskrevet parmesan til en ricottacreme.

Fordel halvdelen af tomatsaucen i bunden af et ildfast fad. Kom herefter 1-2 spsk. ricottacreme i hver friske lasagneplade, og rul dem sammen.

Fordel ricottarullerne i det ildfaste fad, og kom den resterende del af tomatsaucen udover. Tomatsaucen skal fordeles på alle ricottarullerne, og toppes med stykker af frisk mozzarella.

Cannelloni bages på 200°C varmeluft i 15-20 minutter. Herefter toppes den med friske basilikumsblade og er klar til servering.

Opskriften er fra denne madplan, 3 dage uden kød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *