Gadtoft Visholm
Aftensmad,  Tilbehør

BRUNEDE KARTOFLER

4 personer | 30 minutter

1 kg små kartofler
Salt
100 g sukker
30 g smør
2 dl vand

Skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand til de er møre. Kog dem hellere for meget end for lidt, da de skal tilberede videre i karamelsaucen inden julemiddagen.

Smelt sukker ved middel varme på en pande til det er gyldent. Tilsæt herefter smør, og lad den smelte i karamellen. Kom vand på panden, og giv den flydende karamelsauce et hurtigt opkog. Karamelsaucen kan forberedes dagen inden juleaften, og op- bevares på køl indtil de brunede kartofler skal laves.

20 minutter inden servering kommes de kogte kartofler på pan- den med den flydende karamelsauce. Lad kartoflerne ligge og koge i karamelsaucen mens vandet fordamper lidt for lidt. Til sidst er al vand fordampet, og de brunede kartofler er klar til servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *