Gadtoft Visholm
Aftensmad,  Kød

BRAISEREDE SVINEKÆBER MED MOS AF KNOLDSELLERI

Gadtoft Visholm

4 personer | 1 time og 40 minutter

SVINEKÆBER
2 løg
4 fed hvidløg
50 g smør
8 svinekæber
1⁄2 porre
2 gulerødder
1 spsk. tomatpuré
3 dl øl
3 dl grøntsagsbouillon
3 laurbærblade
Salt og friskkværnet peber
Frisk timian

MOS AF KNOLDSELLERI
1-2 knoldselleri efter størrelse
100 g smør
Eventuelt en sjat mælk
Salt

SVINEKÆBER
Hak løg og hvidløg fint, og svits det i en gryde med smør og svinekæber.

Skær porre og gulerødder i skiver af 1 cm tykkelse, og kom også dem i gryden.

Tilsæt nu tomatpure, og herefter øl, grøntsagsbouillon, lauerbærblade, salt og peber. Læg låg på gryden, og lad det simre i 1 time og 30 minutter.

MOS AF KNOLDSELLERI
Skræl knoldselleri, og skær det i grove tern.

Kom knoldselleritern i en gryde dækket med vand og lad dem koge, til de er helt møre.

Sigt kogevand fra og mos de kogte knoldselleritern med en stamper.

Tilsæt smør og smag til med en masse salt.

Ønsker du at justere konsistensen, kan du bruge lidt mælk.

Server de braiserede svinekæber med den salte knoldsellerimos og friske stængler af timian. 

Info: Du behøver ikke pudse dine svinekæber, de bliver så møre, at det ikke er nødvendigt.

Denne opskrift er fra madplanen Vegetarisk madplan.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *