Gadtoft & Visholm
Aftensmad,  Vegetarisk

“BOLLER” I KARRY MED RIS

Gadtoft Visholm

4 personer | 30 minutter

”KØDBOLLER”
400 g hakket plantefars
1 økologisk æg
1,5 dl blendet havregryn
1 tsk. tørret chili
Salt og friskkværnet peber
2 L kraftig grøntsagsbouillon som kogevand

KARRYSOVS
1 løg
40 g smør
3 spsk. gul karry
1 tsk. stødt koriander
3 spsk. hvedemel
3 dl letmælk
3 dl grøntsagsbouillon
Salt og friskkværnet peber
1 æble i små tern
4 dl basmati ris

”KØDBOLLER”
Rør plantefarsen sej med salt, og kom herefter æg, havregryn, og krydderier i farsen.

Kog en lille ‘test-bolle’ i bouillonvand, og smag om farsen mangler krydderier.

Kog bollerne i grøntsagsbouillon i 5 minutter, og tag dem op. Gem kogevandet.

KARRYSOVS
Hak løg fint, og svits det i en tykbundet gryde med smør, karry og stødt koriander.

Tilsæt hvedemel og rist det af i 2 minutter.

Tilsæt mælk lidt af gangen mens der piskes, så der dannes en opbagt sovs.

Kog sovsen op, og suppler med kogevandet fra ‘kødbollerne’ til sovsen har den rette konsistens.

Smag til med karry, salt og peber, og kom de kogte ‘kødboller’ i karrysovsen.

Kog ris efter anvisningen på pakken.

Anret risene på fire tallerkener, fordel den vegetariske ‘boller’ i karry over risene, og drys med friske æbletern.

Herefter er retten klar til servering. 

Denne opskrift er fra madplanen Vegetarisk madplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *