Gadtoft & Visholm
Aftensmad,  Vegetarisk

‘BØF’ STROGANOFF MED KARTOFFELMOS

Gadtoft Visholm

4 personer | 50 minutter

”BØF” STROGANOFF
250 g brune champignon
250 g portobello
100 g kejserhatte
2 fed hvidløg
3 løg
30 smør
4 spsk. paprika
1 spks. røget paprika
½ tsk. chiliflager
3 spsk. hvedemel
70 g tomatpure
4 dl piskefløde
2,5 dl grøntsagsbouillon
Salt og friskkværnet peber
3 laurbærblade
1 stængel rosmarin

KARTOFFELMOS
1 kg kartofler
100 g smør
1 skvæt fløde
Evt. kogevand fra kartoflerne
Tørret rosmarin
Salt

Persille

”BØF” STROGANOFF
Rens svampene og skær dem i tykke skiver.

Hak hvidløg fint og skær løg i mellemstore både.

Svits grøntsagerne med smør i en tykbundet gryde, og tilsæt efter 2 minutter krydderier og hvedemel.

Tilsæt tomatpure, fløde og grøntsagsbouillon i gryden, og drys med salt, peber, laurbærbade og en stængel frisk rosmarin.

Lad stroganoffen simre under låg i 20 minutter, og smag herefter retten til med salt og peber.

KARTOFFELMOS
Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre.

Kom smør og fløde ved kartoflerne, og stamp dem med en kartoffelstamper. 

Brug lidt kogevand fra kartoflerne, hvis du ønsker en mere cremet konsistens, og smag til med salt og tørret rosmarin.

Anret kartoffelmosen på 4 tallerkener og kom ‘bøf’ stroganoff ovenpå. Top med friskhakket persille. 

Herefter er retten klar til servering.

Her kan du finde hele magasinet no. 3, Vegetarisk Efterår, som opskriften oprindeligt er fra.

Denne opskrift er fra madplanen Vegetarisk madplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *