Gadtoft & Visholm
Aftensmad,  Vegetarisk

BIKSEMAD MED RØDBEDE

Gadtoft Visholm

4 personer | 1 time og 30 minutter

HJEMMESYLTEDE RØDBEDER
1 stort glas | 1 time
200 g økologiske rødbeder
2,5 dl sukker
3 dl lagereddike
3 laurbærblade
10 peberkorn

BIKSEMAD MED ÆG
1,5 kg kartofler
2 løg
3 fed hvidløg
Olivenolie
½ tsk. cayennepeber
1 spsk. paprika
Salt og friskkværnet peber

4 økologiske æg
2 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Frisk purløg

HJEMMESYLTEDE RØDBEDER
Skrub rødbederne grundigt, og kog dem i letsaltet vand til de er møre (omkring 30 minutter). 

Skyl de kogte rødbeder i koldt vand, og fjern nemt skrællen.

Skær rødbederne i skiver af  0,5 centimeters tykkelse, og kom dem i sylteglas med sukker, eddike, laurbærblade og peberkorn.

Rødbederne kan spises en lille times tid efter, og kan holde sig op til flere måneder på køl.

BIKSEMAD MED ÆG
Skær kartoflerne i store tern, og finhak løg og hvidløg.

Svits grøntsagerne på høj varme i rigeligt olie med cayennepeber og paprika til kartoflerne får stegeskorpe.

Steg herefter kartoflerne møre på lav-middel varme i 25 minutter.

Spejl 4 æg på en pande i olivenolie, krydr med salt og peber, og lad dem tilberede på lav varme.

Anret biksemaden på 4 flade tallerkener, og top med spejlæg, syltede rødbeder skåret i tern og frisk purløg. 

Herefter er retten klar til servering. 

Denne opskrift er fra madplanen Vegetarisk madplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *