Gadtoft Visholm
Aftensmad,  Kød

ANDESTEG MED ÆBLER, SVESKER OG ROSMARIN

1 andesteg | +3 timer

Både Mortens Aften og julen står for døren. Derfor er det naturligvis også på sin plads, at I får en skudsikker opskrift på andestegen. And kan være noget af det lækreste kød, man kan få, hvis bare det bliver tilberedt ordentligt. Derfor er vi gået klassisk til værks, og har gjort det så nemt, det er muligt. Følg opskriften punkt for punkt og til sidst vil du stå med en fantastisk andesteg til hele familien. Rigtig god fornøjelse.

ANDESTEG
1 andesteg (omkring 3 kg)
5 æbler
200 g svesker uden sten
4 stængler frisk rosmarin
Rigeligt med flagesalt og friskkværnet peber

DU SKAL OGSÅ BRUGE
Bomuldssnor Støbejernsfad Rist

Rens andestegen grundigt under koldt vand, og fjern eventuelle fjerrester.

Fjern indmad og klip gump og vingespidser af.

Krydder anden grundigt med salt og peber både indvendigt og udvendigt, og fyld den med stykker af æble, svesker og frisk rosmarin.

Bind vinger og ben ind til andestegens krop med en bomuldssnor, så den ikke bliver tør.

Læg andestegen i en bradepande af støbejern med brystet opad, og lad den tilberede i 2 1⁄2 time på 175°C alm. ovn.

Mærk efter om andelårene sidder løst og om kød- saften er klar. Steg andestegen færdig, eller tag den ud, og lad den hvile i 30 minutter inden den serveres.

TIP: Husk at alt indmad, fedt og sky fra andestegen er fantastisk til den brune sovs. Det samme gælder skroget. Gem eventuelt skroget fra Mortens aften i fryseren til julesovsens fond.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *